Iracká vláda zastavila platy pre mŕtve duše v armáde

NETKY.SK • 16 December 2014, 09:09 • 2 min
Iracká vláda zastavila platy pre mŕtve duše v armáde

BAGDAD - Iracká vláda zastavila platy pre neexistujúcich vojakov, prezývaných mŕtve duše. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na dvoch nemenovaných vládnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Ide o iniciatívu premiéra Hajdara Abádího, ktorý sľúbil, že zakročí proti korupcii v armáde a reorganizuje ju na boj proti organizácii Islamský štát.

 

Abádí sa nedávno zbavil významných predstaviteľov armády a ministerstva vnútra, ktorých dosadil do funkcií jeho predchodca Núrí Málikí. Hoci nie je známe, či sú niektorí z nich medzi osobami obvinenými zo sprenevery, Abádí vyhlásil, že bude pokračovať, aj keby ho to stálo život.

 

Podľa nemenovaných vládnych predstaviteľov úrady len v novembri zabránili nezákonným výdavkom vo výške vyše 47 miliónov dolárov, väčšinou na platy, ktoré v minulosti išli na mŕtvych, nezvestných alebo neexistujúcich vojakov. Peniaze inkasovali velitelia.

 

Abádí v novembri oznámil, že v štyroch armádnych divíziách bolo najmenej 50.000 mŕtvych duší a vyplácanie takýchto platov zastaví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies