Iracká polícia objavila pri Bagdade 53 tiel zrejme popravených ľudí

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 12:16 • 2 min
Iracká polícia objavila pri Bagdade 53 tiel zrejme popravených ľudí

BAGDAD - Päťdesiattri tiel objavila dnes iracká polícia v meste Hilla, približne 100 kilometrov južne od hlavného mesta Bagdad. Podľa agentúry DPA boli obete pravdepodobne popravené.

slovakia

left justify in out

Telá mali zviazané ruky a do rozličných častí boli zasiahnuté strelnými zbraňami. "Je ich ešte treba identifikovať. Neboli pri nich nájdené preukazy totožnosti," povedal zdroj z bezpečnostného prostredia, ktorý si želal zostať v anonymite.

 

Irak trpí posledný rok nárastom násilia. Väčšinou z neho viní radikálnu islamistickú militantnú skupinu Islamský štát, predtým známu ako Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL).

 

Skupina je odštiepeneckou bunkou teroristickej organizácie al-Káida. Predpokladá sa, že ju podporujú miestne sunnitské milície. Sunnitská menšina v Iraku obviňuje vládu vedenú šiitmi z toho, že prijala voči nim diskriminačnú politiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies