Iracká armáda zhadzuje na Mósul letáky o blížiacom sa útoku

NETKY.SK • 16 Október 2016, 15:54 • 2 min
Iracká armáda zhadzuje na Mósul letáky o blížiacom sa útoku

BAGDAD - Lietadlá irackej armády začali dnes nad mestom Mósul zhadzovať letáky, v ktorých civilné obyvateľstvo upozorňujú na blížiacu sa ofenzívu vládnych síl.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom americká spravodajská televízia CNN.

 

Cieľom mohutného útoku pripravovaného spolu so spojencami je znovu dobyť Mósul, ktorý je od roku 2014 v rukách džihádistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Vo svojich letákoch velenie armády informuje o príprave operácie, ktorej cieľom je "oslobodiť Mósul a prinavrátiť do regiónu bezpečie a stabilitu".

 

Obyvateľov mesta velenie armády žiada nevychádzať zo svojich domovov a zavrieť dvere i okná. V prípade, že opustia svoje domovy, armáda ich žiada vyhýbať sa niektorým častiam mesta a nepribližovať sa k pozíciám islamistov. Na letákoch je aj kontaktné telefónne číslo, na ktoré treba prípadne hlásiť presuny islamistov.

 

Turecká spravodajská televízia NTV dnes informovala, že lietadlá medzinárodnej koalície i irackej vládnej armády začali podnikať nálety na pozície IS v Mósule. NTV, odvolávajúc sa na svoje zdroje, pritom zdôraznila, že nejde o začiatok hlavnej fázy operácie na dobytie Mósulu.

 

Mósul, kde žije vyše pol milióna ľudí, považuje IS za svoju baštu v Iraku. Iracké vládne jednotky ho vydali prakticky bez boja pri útoku islamistov z 10. júna 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies