Iracká armáda vo Fallúdži za mesiac zabila tisícky militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 16:28 • 2 min
Iracká armáda vo Fallúdži za mesiac zabila tisícky militantov Islamského štátu

BAGDAD - Približne 2500 militantov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) bolo zabitých počas mesačnej ofenzívy irackej armády zameranej na znovudobytie mesta Fallúdža. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na šéfa protiteroristických síl v ofenzíve, generálporučíka Abdula Wahába Saadího.

slovakia

left justify in out

Saadí v pondelok večer pre miestnu televíziu as-Sumaríja uviedol, že počet bojovníkov IS vo Fallúdži bol na začiatku ofenzívy koncom mája 3500-4000. Saadí neposkytol podrobnosti k údaju o 2500 usmrtených bojovníkoch IS. Vyhlásil ale, že približne 15 percent z nich boli zahraniční bojovníci.

 

Generálporučík taktiež citoval zo správ irackej polície, podľa ktorých bolo zatknutých 1086 podozrivých osôb napojených na IS. Neuviedol však, koľko militantov IS ešte zostalo vo Fallúdži.

Iracké vládne sily neoznámili svoje straty vo Fallúdži, hoci Islamský štát tvrdí, že zabil desiatky irackých vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies