Iracká armáda spustila v meste Tikrít rozsiahlu operáciu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 10:11 • 2 min
Iracká armáda spustila v meste Tikrít rozsiahlu operáciu proti Islamskému štátu

BAGDAD - Iracká armáda, posilnená spojeneckými šiitskými a sunnitskými bojovníkmi a letectvom, začala dnes v meste Tikrít rozsiahlu bojovú operáciu proti militantom z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom iracká štátna televízia, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cieľom tejto mohutnej ofenzívy je znova získať kontrolu nad rodným mestom bývalého irackého vodcu Saddáma Husajna od povstalcov IS.

 

Podľa dnešných správ irackej televízie tamojšie vládne sily útočia na Tikrít za pomoci delostrelectva a bojových stíhačiek. Militantov sa údajne podarilo vytlačiť z niektorých častí mesta, bližšie detaily však bezprostredne neuviedla.

 

Niekoľko hodín pred operáciou vyzval iracký premiér Hajdar Abádí sunnitských kmeňových bojovníkov, aby opustili túto extrémistickú skupinu, za čo im ponúkol milosť.

 

Tikrít, približne 130 kilometrov severne od Bagdadu, padol do rúk povstalcom Islamského štátu spolu s druhým najväčším irackým mestom Mósul a ďalšími územiami v srdci tejto sunnitskej oblasti vlani v lete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies