Iracká armáda spustila poslednú fázu ofenzívy v Tikríte

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 14:36 • 2 min
Iracká armáda spustila poslednú fázu ofenzívy v Tikríte

TIKRÍT - Iracké vládne sily spustili dnes záverečnú fázu ofenzívy zameranej na znovudobytie severoirackého mesta Tikrít obsadeného militantmi z organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Veliteľ irackých síl v provincii Saláhaddín generálporučík Abdal-Waháb Sádí pre agentúru AP uviedol, že armáda a špeciálne jednotky začali postupovať smerom do centra Tikrítu, ktorý vlani v lete počas svojho bleskového ťaženia na severe Iraku dobyli extrémisti z IS.

 

Na žiadosť Iraku začali v stredu Tikrít bombardovať vzdušné sily Spojených štátov, aby tak pomohli znovu naštartovať stagnujúcu ofenzívu irackej armády a oddielov šiitskej domobrany, ktorá sa začala 2. marca.

 

Opätovné získanie Tikrítu - domovského mesta bývalého diktátora Saddáma Husajna - by irackým vládnym silám umožnilo postupovať ďalej na sever a pokúsiť sa o útok na Mósul, druhé najväčšie mesto v Iraku, ktoré taktiež vlani ovládol IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies