Iracká armáda odrazila útok Islamského štátu na mesto Sámarrá

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:39 • 2 min
Iracká armáda odrazila útok Islamského štátu na mesto Sámarrá

KÁHIRA - Iracké vládne sily dnes odrazili útok bojovníkov tzv. Islamského štátu (IS) na severoiracké mesto Sámarrá, vzdialené od Bagdadu iba 95 kilometrov.

slovakia

left justify in out

O najnovšom pokuse militantov dobyť sväté mesto, kde sa nachádza významná šiitská svätyňa, informovali predstavitelia armády.
     

Nový útok podľa nich začala séria samovražedných bombových útokov nasmerovaných na kontrolné stanovištia na predmestí Sámarry. Podľa agentúry DPA pri nich zahynuli traja príslušníci bezpečnostných síl. Následne vypukli zrážky medzi extrémistami a vládnymi silami, podporovanými šiitskými milíciami.
     

Veliteľ polície v Sámarre povedal, že vojaci dobyli späť priľahlé oblasti a diaľnicu, ktorých sa na krátky čas zmocnili militanti. "Situáciu máme teraz pod kontrolou a nie je dôvod sa znepokojovať," vyhlásil.
     

Sámarrá je najsevernejším veľkým mestom, ktoré má iracká vláda pod kontrolou. Islamský štát by jeho dobytím posilnil svoju vládu v severnom Iraku a ohrozil metropolu Bagdad.
     

Koalícia vedená Spojenými štátmi podnikla za uplynulé dva dni 13 nových leteckých útokov na ciele militantov z IS v Iraku a. Oznámila to dnes americká armáda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies