Irack armáda odstraňuje výbušniny z oslobodených častí Ramádí

NETKY.SK • 31 December 2015, 15:49 • 2 min
Irack armáda odstraňuje výbušniny z oslobodených častí Ramádí

BAGDAD - Príslušníci irackej armády postupne odstraňujú nastražené výbušniny a trosky po bojoch z častí mesta Ramádí na západe Iraku oslobodených od extrémistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informuje o tom dnes agentúra AP s tým, že daždivé počasie spomaľuje ďalšie bojové operácie proti týmto povstalcom.

 

Predseda provinčnej rady irackej provincie Anbár Sabáh Karhút pre AP dnes uviedol, že občasné strety a letecké útoky pokračujú aj počas dneška, a to najmä v oblastiach, ktoré sú s stále pod kontrolou IS. Hlavnú operáciu na vyčistenie zvyšku tejto provinčnej metropoly nateraz v dôsledku zlého počasia pozastavili.

V častiach mesta kontrolovaných IS držia títo extrémisti celé rodiny civilistov a využívajú ich ako živé štíty, dodal Karhút.

 

Iracká armáda v pondelok dobyla v centre Ramádí komplex vládnych budov a metropolu provincie Anbár po mesiacoch bojov a obliehania vyhlásila za oslobodené mesto. Pozemnú ofenzívu irackých vládnych síl zameranú na opätovné dobytie centra Ramádí, ktorá sa začala minulý utorok, podporovali aj lietadlá medzinárodnej koalície pod vedením USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies