Iračan vyhrážajúci sa samovraždou spôsobil evakuáciu železničnej stanice

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:06 • 2 min
Iračan vyhrážajúci sa samovraždou spôsobil evakuáciu železničnej stanice

VIEDEŇ - Rakúska polícia evakuovala v piatok večer železničnú stanicu v meste Sankt Pölten po tom, ako sa bližšie neidentifikovaný Iračan zamkol vo vlakovej toalete s podozrivým kufrom a vyhrážal sa údajne samovraždou. Informovala o tom rakúska verejnoprávna stanica ORF.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia policajného riaditeľstva spolkovej krajiny Dolné Rakúsko spočiatku nebolo možné vylúčiť, že sa tento muž chystá zabiť pomocou výbušniny. Dvadsaťpäťročný Iračan však nakoniec z toalety vyšiel a nechal sa bez odporu zatknúť.


Na miesto medzitým dorazili policajní experti na výbušniny, ktorí preskúmali podozrivú batožinu, nenašli v nej však nič nebezpečné. Železničná stanica tak mohla po viac ako dvoch hodinách obnoviť prevádzku, informovala ORF.


Podľa citovaného vyjadrenia polície nie sú žiadne náznaky, že piatkový incident v Sankt Pöltene nejakým spôsobom súvisel s teroristickým poplachom v nemeckom Mníchove, kde krátko predtým zahynulo najmenej osem ľudí pri útoku jedného alebo viacerých ozbrojencov v nákupnom centre.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies