IQ 11-ročného chlapca je väčšie ako géniov Alberta Einsteina či Stephena Hawkinga

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 18:40 • 2 min
IQ 11-ročného chlapca je väčšie ako géniov Alberta Einsteina či Stephena Hawkinga

INDIA - Za génia sa považuje každý, kto prekročí hranicu 140. Vyššie hodnoty má len 0,2 % populácie a medzi nich patrí aj 11-ročný Arnav Sharma, ktorý pochádza z Indie.

slovakia

left justify in out

Arnav dosiahol v inteligenčných testoch výsledok 162, teda najvyššiu možnú hodnotu, akú v testoch dosiahnúť mohol. Dosiahol tak o dva body viac, ako nemecký vedec Einstein či fyzik Hawking. V teste anglického Readingu dokázal Arnav vypracovať testy bez prípravy, ktoré má na starosti Mensa (medzinárodná spoločnosť združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí). „Vypracovanie testu mi zabralo približne dve a pol hodiny. Aj keď som sa nepripravoval, nebol som z toho nervózny. Prekvapená bola najmä rodina, keď som im oznámil výsledky,“ hovorí Arnav.

 

 

Matka Arnava si po prečítaní výsledkov spomenula na časy, keď bol ešte ako batoľa v Indii a jeho stará mama hovorila, že je výnimočný. Ona však tomu odmietala uveriť, myslela si, že každá babička tak hovorí na svoje vnúča. Arnav však už ako 2,5-ročný ukázal svoje matematické schopnosti. „Vedel narátať viac ako do 100. Vtedy som ho prestala učiť, pretože som si uvedomila, že pre neho čísla nekončia,“ spomína si jeho matka. Arnav je už teraz bez akýchkoľvek skúšok prijatí na dve internátne školy Eton College a Westminster. Obe školy sú veľmi prestížne a je ťažké sa na ne dostať.

 

Arnav diponuje okrem vysokého IQ aj inými nadaniami. Je spevákom a tanečníkom, čoho dôkazom je to, že ako 8-ročný sa dostal do semifinále tanečnej súťaže. Okrem toho, sú jeho koníčkami aj kódovanie, bedminton, hra na klavíri, plávanie a čítanie. Ovláda aj geografiu a dokáže vymenovať všetky hlavné mestá sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies