Iordanescu bude čeliť Faerčanom, proti ktorým debutoval

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 13:57 • 2 min
Iordanescu bude čeliť Faerčanom, proti ktorým debutoval

BUKUREŠŤ - Tréner rumunskej futbalovej reprezentácie Anghel Iordanescu sa počas blížiaceho sa asociačného termínu predstaví so svojimi zverencami v rámci F-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 proti reprezentácii Faerských ostrovov (nedeľa 29. marca o 18.00 h v Ploješti).

slovakia

left justify in out

Pre 64-ročného rodáka z Bukurešti bude mať duel špeciálny náboj. Proti Faerčanom totiž ešte 8. septembra 1993 debutoval na lavičke národného tímu Rumunska v kvalifikácii MS 1994. Rumuni vtedy zvíťazili v Toftire 4:0, všetky góly strelil legendárny útočník Florin Raducioiu. Iordanescu sa stal trénerom tejto balkánskej krajiny potom, ako po prehre 2:5 v Košiciach s RČS začiatkom júna 1993 skončil jeho predchodca Cornel Dinu. Iordanescu viedol Rumunsko do roku 1998, neskôr v období rokov 2002-2004 a tretíkrát prevzal národné mužstvo minulý rok. 

 

"Pred 22 rokmi všetci napísali, že sme zvíťazili nad tímom kuchárov a čašníkov. V súčasnosti však nesmieme zabúdať, že deväť hráčov súpera pôsobí v Dánsku, jeden v Nórsku a jeden v Škótsku. Tieto zápasy už dávno nie sú len formalitou. Je to mužstvo, ktoré zvíťazilo v Grécku (1:0) a dominovalo v dueli proti Maďarsku, hoci prehralo 0:1," cituje slová rumunského trénera oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA). 

 

Výberu zo súostrovia na polceste medzi Veľkou Britániou a Islandom nepomôže kapitán Fródi Benjaminsen, ktorého na stretnutie neuvoľnili zo zamestnania. V nominácii sa nachádza brankár Gunnar Nielsen, ktorý je od začiatku marca bez klubovej príslušnosti. 

 

Rumunom patrí po štyroch kvalifikačných kolách prvé miesto v F-skupine so ziskom 10 bodov, hráči z Faerských ostrovov sú s tromi bodmi na piatej priečke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies