IOM SR: V prvom polroku pomohla 12 slovenským obetiam obchodovania s ľuďmi

NETKY.SK • 7 August 2014, 11:08 • 2 min
IOM SR: V prvom polroku pomohla 12 slovenským obetiam obchodovania s ľuďmi

BRATISLAVA - Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) SR poskytla v prvom polroku 2014 pomoc 12 slovenských občanom, ktorí sa v zahraničí stali obeťami obchodovania s ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Ako IOM uvádza na svojej internetovej stránke, 75 percent ľudí, ktorým organizácia pomohla, bolo vykorisťovaných vo Veľkej Británii.
      

Sedem z klientov IOM boli ženy, v piatich prípadoch boli obeťami muži. Vo väčšine prípadov išlo o nútenú prácu, najmä v domácnosti. Okrem Veľkej Británie boli slovenskí občania týmto spôsobom zneužití v Holandsku, vo Švédsku a Švajčiarsku. IOM SR pomohla deviatim obetiam aj pri návrate na Slovensko.
      

Za prvých šesť mesiacov tohto roka pracovníci IOM na Národnej linke pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818 poskytli 1047 konzultácií a prostredníctvom linky sa im podarilo identifikovať dve obete obchodovania s ľuďmi.
      

IOM na Slovensku v spolupráci so štátnymi inštitúciami, mimovládnymi a medzinárodnými organizáciami sa venuje boju proti obchodovania s ľuďmi od roku 2003. V rámci neho realizuje rôzne preventívne, vzdelávacie a informačné aktivity a od roku 2006 poskytuje obetiam obchodovania s ľuďmi komplexnú asistenciu pri ich návrate a reintegrácii. Ročne takto IOM pomôže približne 20 ľuďom.
      

Odhaduje sa, že v Európe sa stane obeťami obchodovania s ľuďmi ročne až 250.000 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies