Ioan Gruffudd si zahrá v dráme The Professor and the Madman

NETKY.SK • 2 Október 2016, 11:01 • 2 min
Ioan Gruffudd si zahrá v dráme The Professor and the Madman

BRATISLAVA - Waleský herec Ioan Gruffudd si zahrá v dráme The Professor and the Madman, ktorá je adaptáciou rovnomenného románu Simona Winchestera.

slovakia

left justify in out

V snímke o vzniku Oxfordského slovníka anglického jazyka sa ukáže spolu s Melom Gibsonom a Seanom Pennom, ktorí stvárnia hlavné úlohy. Prvý menovaný sa predstaví ako škótsky jazykovedec James Murray, druhý zase ako W. C. Minor, americký chirurg zavretý v ústave pre duševne chorých, ktorý do publikácie prispel viac ako 10-tisíc heslami. Štyridsaťdvaročný Gruffud stvárni Murrayovho kolegu filológa a detailistu s prchkou povahou Henryho Bradleyho.


Gibson získal k spomínanému románu filmové práva už v roku 1998, pričom sa chvíľu špekulovalo aj o tom, že by pripravovanú snímku mohol režírovať. Toho sa však ujme Farhad Safinia, ktorý s ním spolupracoval aj na snímke Apocalypto (2006), pričom sa spolu s Johnom Boormanom a Todd Komarnickim postará aj o scenár. Produkciu filmu zastrešuje spoločnosť Icon Pictures a producentmi sú spomínaný Gibson, Zev Foreman, Nicolas Chartier a Craig Flores. Projekt by mali začať nakrúcať v októbri v Európe.


Ioan Gruffudd je známy najmä zo snímky Fantastická štvorka (2005) a pokračovania Fantastická štvorka a Silver Surfer (2007). Diváci ho môžu poznať aj z miniseriálu Sága rodu Forsytovcov (2002) a filmov ako Wilde (1997), Titanic (1997), Čierny jastrab zostrelený (2001), Kráľ Artuš (2004), Nezlomná vôľa (2006), Svetlušky v záhrade (2008), Dobrodružstvo na tajomnom ostrove (2013) alebo San Andreas (2015) či zo série televíznych snímok Hornblower (1998 - 2003).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona