Iný kraj, iný mrav: Za toto sa mladá Japonka musela ospravedlniť svojim kolegyniam!

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 12:00 • 2 min
Iný kraj, iný mrav: Za toto sa mladá Japonka musela ospravedlniť svojim kolegyniam!

Zamestnávateľ porušil základné práva mladej ženy, napriek tomu sa musela ospravedlniť celému kolektívu.

slovakia

left justify in out

Japonsko je jednou zo svetových ekonomických veľmocí a zároveň mimoriadne vyspelou krajinou. Jej obyvatelia sú typickí svojou vysokou organizovanosťou, disciplínou, poriadkom a tradičnosťou. To však niekedy zachádza do takých krajností, kedy už možno hovoriť o hrubom porušovaní ľudských práv.

 

Istá mladá Japonka pracovala v súkromnom detskom centre ako vychovávateľka. Neplánovane sa jej však podarilo otehotnieť, čomu sa, samozrejme, aj so svojim partnerom mimoriadne potešili. Ich radosť však vystriedalo pohoršenie po tom, čo šéf budúcu mamičku obvinil zo sebeckosti a porušenia pravidiel, za ktoré sa na najbližšej spoločnej schôdzi aj s priateľom musí ospravedlniť kolegyniam.

 

Japonský vládny prieskum z roku 2015 ukázal, že až polovica žien, ktoré v Japonsku otehotnejú, čelí na pracovisku veľkým nepríjemnostiam, pričom každá piata o zamestnanie príde. Krajina je totiž neslávne známa skutočnosťou, že mnohé firmy si nastavujú vlastné pravidlá v súvislosti s plánovaným rodičovstvom. Možnosť vydať sa a otehotnieť určuje hierarchia zamestnankýň. Pokiaľ ju niektorá poruší a kolegyne „predbehne“, dostane sa do problémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies