Investori z Kataru sú pripravení zvýšiť svoj podiel v Deutsche Bank

NETKY.SK • 20 Október 2016, 16:43 • 2 min
Investori z Kataru sú pripravení zvýšiť svoj podiel v Deutsche Bank

FRANKFURT NAD MOHANOM - Investori z Perzského zálivu sú pripravení pomôcť nemeckej Deutsche Bank zvýšiť kapitál. Uviedol to nemecký časopis Manager Magazin, ktorý sa odvoláva na zdroje z banky. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšej nemeckej banke hrozí v USA pokuta 14 miliárd USD (12,75 miliardy eur) za obchodovanie s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred globálnou finančnou krízou v roku 2008. Takáto vysoká pokuta však môže byť pre banku likvidačná. Snaží sa preto dosiahnuť zníženie peňažného trestu, no aj tak bude zrejme potrebovať zvýšiť svoje kapitálové rezervy.

 

Podľa časopisu chcú banke pomôcť investičné fondy z Kataru a Abu Zabí. Aj nemenovaný investor z Číny by sa tiež chcel podieľať na zvýšení jej kapitálu. Najväčším investorom banky je katarský fond, v ktorom má kontrolný podiel tamojšia kráľovská rodina. Ten je spolu s ďalšími katarskými investormi pripravený zvýšiť svoj podiel v nemeckej banke na 25 % zo súčasných 10 %.

 

Banka aj investori z Perzského zálivu sa odmietli k článku v časopise vyjadriť. Manager Magazin tiež napísal, že banka verí, že jej USA výrazne znížia pokutu, ale aj tak bude potrebovať kapitálovú injekciu. Vedenie banky očakáva, že sa jej podarí dohodnúť s americkými úradmi do prezidentských volieb v USA, ktoré sa uskutočnia 8. novembra.

 

Zdroje oboznámené so situáciou agentúre Reuters začiatkom októbra povedali, že katarskí investori sa pravdepodobne budú podieľať na zvýšení kapitálu Deutsche Bank, ale zrejme v nej nezískajú 25-% podiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies