Investori na Slovensku za dva mesiace vyhlásili najviac súťaží za posledné štyri roky

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 16:50 • 2 min
Investori na Slovensku za dva mesiace vyhlásili najviac súťaží za posledné štyri roky

BRATISLAVA – Od januára do februára 2016 vyhlásili investori na Slovensku 1451 verejných obstarávaní na stavebné práce v celkovej hodnote 306 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

To predstavuje najvyšší počet v prvých dvoch mesiacoch za posledné štyri roky. Pokračovala tiež zvýšená aktivita v ukončovaní súťaží. Konkrétnym stavebným firmám bolo zadaných 401 zákaziek v sume 153 miliónov eur. Vyplýva to z najnovšej analýzy spoločnosti CEEC Research na základe údajov Úradu pre verejné obstarávanie.

 

Vo februári vyhlásili verejní obstarávatelia 572 súťaží na stavebné práce za 125 miliónov eur. Ďalej tak podľa analýzy pokračuje zvýšená aktivita investorov a aj keď počet februárových tendrov nedosahuje rekordné hodnoty predchádzajúceho mesiaca, medziročne vzrástol o 242,5 %. Objem zákaziek je však na rovnakej úrovni ako v predchádzajúcom roku. Najväčšie obstarávanie v hodnote 16,5 milióna eur vyhlásila spoločnosť U. S. Steel Košice.

 

Počas prvých dvoch mesiacov tohto roka sa vo vestníku verejného obstarávania objavilo 1451 súťaží za 306 miliónov eur. Z hľadiska počtu to predstavuje v medziročnom porovnaní päťnásobný nárast a vôbec najvyššiu hodnotu za posledné štyri roky. Objem sa však zvýšil iba o necelú polovicu (41,5 %). Ide tak prevažne o malé zákazky.

 

V období od januára do februára investori ukončili a konkrétnym stavebným firmám zadali celkovo 401 verejných obstarávaní, čo oproti porovnateľnému obdobiu minulého roka predstavuje viac než dvojnásobný nárast (124 %). Objem týchto zákaziek dosiahol 153 miliónov eur a v medziročnom porovnaní ide, naopak, o dvojpätinový pokles (37,9 %). Rovnako ako v prípade vyhlásených súťaží tak išlo prevažne o menšie zákazky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies