Investori na čele s čínskym Anbangom chcú kúpiť hotelový reťazec Starwood za 14 miliárd

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 10:55 • 2 min
Investori na čele s čínskym Anbangom chcú kúpiť hotelový reťazec Starwood za 14 miliárd

NEW YORK - Boj o získanie amerického hotelového reťazca Starwood Hotels & Resorts Worldwide sa na začiatku tohto týždňa zintenzívnil, keď konzorcium na čele s čínskou poisťovacou spoločnosťou Anbang predložilo v pondelok (28.3.) vylepšenú finančnú ponuku, ktorou reagovalo na novú ponuku hotelovej siete Marriott International. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Navýšená ponuka zo strany konzorcia predstavuje za akciu siete Starwood 82,75 USD v hotovosti, čo hodnotu celého kontraktu zvyšuje zhruba na 14 miliárd USD (12,55 miliardy eur). Reťazec Marriott svoju ponuku vylepšil minulý týždeň, keď za Starwood ponúkol v hotovosti a formou výmeny akcií 13,6 miliardy USD.

 

Marriott International podal prvú ponuku v novembri 2015 a očakávalo sa, že ak všetko pôjde podľa plánu, k prevzatiu reťazca Starwood dôjde v polovici tohto roka. Ak by sa tak stalo, vznikla by najväčšia hotelová sieť na svete, ktorá by prevádzkovala 5500 hotelov s počtom viac než 1,1 milióna izieb. Starwood Hotels prevádzkuje hotely pod značkami ako Westin, Sheraton a St. Regis, zatiaľ čo Marriott International okrem rovnomennej značky kontroluje aj značky ako Marriott's Courtyard, Ritz-Carlton či Fairfield Inn.

 

Do hry však v polovici marca vstúpili Číňania, ktorí najskôr ponúkli za Starwood Hotels 12,8 miliardy USD. Neskôr konzorcium ponuku navýšilo na 13,17 miliardy USD v hotovosti a najnovšie na 14 miliárd USD. Ak nakoniec v súboji uspeje konzorcium na čele s Číňanmi, Starwood bude musieť neúspešnému reťazcu Marriott za zrušenie predbežnej dohody zaplatiť okolo 450 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona