Investičnú vládnu pomoc dostane 9 investorov

NETKY.SK • 24 November 2011, 08:01 • 2 min
Investičnú vládnu pomoc dostane 9 investorov

Investičnú vládnu pomoc dostane 9 investorov

slovakia

left justify in out

img

Vládny kabinet na svojej dnešnej schôdzi okrem iného prerokoval a schválil návrhy Ministerstva hospodárstva (MH) SR na poskytnutie investičnej pomoci pre deviatich investorov na Slovensku. Väčšina týchto projektov je vysoko exportne orientovaná.
V zozname predložených a schválených žiadostí je napríklad zámer výstavby závodu na výrobu mostných ložísk a mostných dilatačných záverov v obci Klenovec spoločnosti Gallai&Wolff, s.r.o., Banská Štiavnica. Investícia vytvorí do konca roka 2016 približne 253 pracovných miest, pričom investičná pomoc má dosiahnuť 3,37 milióna eur.
Spoločnosť Secop, s.r.o., Zlaté Moravce (do 14. januára 2011 Danfoss Compressors, s.r.o.) so zámerom zavedenia výroby novej produktovej platformy kompresorov do konca roka 2015 vytvorí 222 pracovných miest, s predpokladanou investičnou pomocou 7,44 milióna eur.
Sungwoo Hitech Slovakia, s.r.o., má zámer rozšíriť v Žiline existujúci podnik na výrobu karosérií a do konca roka 2011 vytvoriť 110 pracovných miest, pri investičnej pomoci 3,07 milióna eur.
Aspel Slovakia, s.r.o., v súvislosti so zámerom rozšírenia existujúceho podniku na výrobu plastových výliskov pre automobilový a elektrotechnický priemysel v Kežmarku a vytvorením 59 pracovných miest do konca roku 2016 žiada investičnú pomoc vo výške 1,7 milióna eur.
Plastiflex Slovakia, s r.o., má do konca roka 2016 vytvoriť 101 pracovných miest pri investičnej pomoci 1,66 milióna eur, a to v súvislosti so zámerom rozšírenia existujúceho podniku na výrobu plastových výliskov v Kežmarku.
Johnson Controls, s r.o., Lučenec na zámer rozšírenia výrobného závodu v Námestove požaduje od štátu investičnú pomoc vo výške 5,72 milióna eur. Do konca roka 2015 by mal vytvoriť 251 pracovných miest. 
Celltex Hygiene, s. r. o., Ivanka pri Dunaji by mala dostať na vytvorenie výrobnej prevádzky v Rožňave investičnú pomoc vo výške 4 milióny eur, čím by sa podporilo vytvorenie 100 pracovných miest do konca roka 2013.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies