Investičné stimuly nezruším, treba ich však zefektívniť

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:03 • 2 min
Investičné stimuly nezruším, treba ich však zefektívniť

Investičné stimuly nezruším, treba ich však zefektívniť

slovakia

left justify in out

Investičné stimuly rezort hospodárstva rušiť nechce, práve naopak, zahraničných investorov chce pritiahnuť do zaostalejších regiónov Slovenska. "Vítame s otvorenou náručou každého investora, ktorý chce na Slovensku podnikať, myslí to tu vážne a chce dať ľuďom prácu," povedal v rozhovore pre TASR minister hospodárstva a výstavby Juraj Miškov.
Šéf ministerstva "podnikateľského prostredia", ako sám svoj rezort nazýva, je presvedčený, že zahraničné investície sú pre Slovensko veľmi dôležité. "O zahraničné investície sa uchádzajú aj susedné štáty. Preto si v tejto situácii nemôžeme dovoliť rušiť stimuly. Môžeme len upraviť ich efektívnosť," doplnil Miškov.
Podľa ministra boli v minulosti podporované predovšetkým investície, ktoré požadovali stimuly v priamej finančnej podpore. Miškov tiež uviedol, že ministerstvo môže využívať až štyri druhy stimulov. "V minulosti sa uprednostňoval príspevok na priamu investíciu alebo príspevok na vytvorenie pracovného miesta. Chcel by som, aby sa viac využívali daňové úľavy a prevody majetku štátu za výhodnejších podmienok investorov. Tieto dva spôsoby nepredstavujú priamu záťaž na verejné financie," vysvetlil šéf rezortu.
Miškov preferuje hlavne investície s vyššou pridanou hodnotou, teda do oblasti informačných technológií. "Skôr ide o to, aby sme štruktúru viac diverzifikovali a pritiahli tento typ investícií, ktorý podporí aj vedu a výskum," uzavrel minister.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies