Investičný bankár Mike Novogratz z Wall Street: Masové prijatie kryptomien potrvá ešte 5 až 6 rokov

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 16:00 • 2 min
Investičný bankár Mike Novogratz z Wall Street: Masové prijatie kryptomien potrvá ešte 5 až 6 rokov

NEW YORK – Investičný bankár z Wall Street Mike Novogratz nedávno vyslovil názor, že masové prijatie kryptomien a technológie blockchain môžeme očakávať do piatich až šiestich rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Novogratz, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom a zakladateľom krypto investičnej spoločnosti Galaxy Digital, na konferencii Beyond Blocks v Južnej Kórei vyjadril presvedčenie, že mnohé inštitúcie vstúpia do tohto odvetvia v najbližších dvoch až troch rokoch. Zároveň dodal, že ak by sa tak nestalo, tak budeme stále chodiť dookola v kruhoch bez napredovania.

 

"Masové prijatie tejto technológie nepríde dovtedy, kým používatelia nebudú cítiť prínos niečoho nového a to bude trvať ešte nejakých päť až šesť rokov," dodal Novogratz.

 

img

Mike Novogratz

 

Novogratz ďalej vysvetlil, že jednou z hlavných prekážok na ceste k rozsiahlemu prijatiu sú rastúce náklady na technický talent, ako aj pochybnosti konvenčných investorov.

 

"Zamyslite sa nad tým, ako fungujú inštitucionálni investori. Je ťažké povedať svojmu šéfovi, že máte peniaze na miestach, o ktorých nikdy nepočul. Potrebujete dôveryhodného správcu – japonskú banku alebo HSBC alebo ICE alebo Goldman Sachs, aby sa inštitucionálni investori cítili pohodlne," povedal Novogratz.

 

img

 

Investičný bankár zdôraznil dôležitosť riadneho regulačného prístupu k tejto oblasti vládou a zároveň vyzval verejnosť, aby sa zaujímali o blockchain a kryptomeny. Podľa jeho názoru nie je primárne potrebné, aby používatelia podrobne rozumeli týmto technológiám, aby ich mohli využívať.

 

Novogratz tvrdí, že finančné regulačné orgány sa sústreďujú hlavne na profesionálne inštitúcie, ako sú JPMorgan a Goldman Sachs, ale priemysel sa väčšinou zakladá na retailových investoroch. Navrhol, aby sa regulačné orgány viac sústredili na sektor maloobchodu namiesto veľkých profesionálnych inštitúcií.

 

img

 

Investičný bankár je známy tým, že predpovedal rast Bitcoinu v roku 2017 na 10.000 dolárov a Ethereum na 500 dolárov. Trh však rástol ešte viac ako očakával, keď BTC dosiahol hranicu 20.000 USD a ETH viac ako 1.400 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona