Investičné stimuly by mali dostať ďalšie dve firmy

NETKY.SK • 10 Február 2016, 15:40 • 2 min
Investičné stimuly by mali dostať ďalšie dve firmy

BRATISLAVA - Investičné stimuly od štátu by mali dostať ďalšie dve spoločnosti. Firmy Syráreň Bel Slovensko a Jasplastik-SK by mali podľa zverejnených informácií dostať od štátu investičnú pomoc v objeme 5,3 milióna eur, či už vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý majetok, alebo úľavy na dani z príjmov.

slovakia

left justify in out

"Navrhujeme schváliť spoločnostiam investičnú pomoc,“ uviedlo Ministerstvo hospodárstva SR v jednotlivých návrhoch na poskytnutie stimulov, o ktorých bude rozhodovať vláda.


Spoločnosť Syráreň Bel Slovensko so sídlom v Michalovciach plánuje rozšíriť výrobu svojho výrobku Mini Babybel. Investovať chce 4,25 milióna eur. Výrobná kapacita spomínané výrobku by sa mala po realizácii investičného zámeru zvýšiť z 5 400 ton na 8 100 ton. Takmer celá produkcia bude určená na export. Vzniknúť by malo 50 nových pracovných miest. Po schválení vládnym kabinet by mala firma dostať 1,4 milióna eur, z toho 450 tisíc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a 950 tisíc vo forme úľavy na dani z príjmov.


Firma Jasplastik-SK chce pri Nitre v lokalite Mlynárce rozšíriť svoju výrobu tovarov a výliskov z plastov. Investovať plánuje 17,6 milióna eur. Vďaka tomuto investičnému zámeru by malo vzniknúť 140 nových pracovných miest. Spoločnosť by mala dostať od štátu stimuly v objeme 3,9 milióna eur. Na obstaranie dlhodobého majetku by malo ísť z tejto pomoci 1,5 milióna eur. Zvyšných 2,4 milióna eur by mala dostať spoločnosť vo forme úľavy na dani z príjmov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies