Investičná pomoc za viac ako 100 mil. eur bude jedným z bodov vlády

NETKY.SK • 19 September 2012, 07:01 • 2 min
Investičná pomoc za viac ako 100 mil. eur bude jedným z bodov vlády

Investičná pomoc za viac ako 100 mil. eur bude jedným z bodov vlády - Slovensko Štát by mal v najbližších rokoch podporiť fungovanie ďalších deviatich firiem, a to formou úľavy na dani z príjmu v celkovej výške 101,07 milióna eur.

slovakia

left justify in out

img

Štát by mal v najbližších rokoch podporiť fungovanie ďalších deviatich firiem, a to formou úľavy na dani z príjmu v celkovej výške 101,07 milióna eur. O návrhoch z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR bude na svojom dnešnom rokovaní rozhodovať vláda.

O schválenie štátnych investičných stimulov sa uchádzajú Delta Electronics (Slovakia), s.r.o., Dubnica nad Váhom, Fagor Ederlan Slovensko, a.s., Žiar nad Hronom, Ekoltech, s.r.o., Lučenec, Muehlbauer Technologies s.r.o., Nitra, Bekaert Slovakia s.r.o., Sládkovičovo, Mondi SCP, a.s., Ružomberok, Magneti Marelli Slovakia, s.r.o., Bratislava, Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o., Zvolen a Samsung Electronics Slovakia, s.r.o., Galanta.

Svojich kolegov vo vláde má minister hospodárstva Tomáš Malatinský (Smer-SD) oboznámiť aj so stavom doterajších rokovaní a dosiahnutých negociačných výsledkoch pri uvažovanom odpredaji menšinového podielu zahraničných akcionárov v Slovenskom plynárenskom priemysle (SPP). Francúzsky GDF Suez a nemecký E.ON Ruhrgas už dlhšie uvažujú o odpredaji spoločnosti Slovak Gas Holding (SGH), cez ktorú vlastnia 49 % slovenských plynární, českej firme Energetický a průmyslový holding (EPH).

Vláda by dnes mala rozhodnúť aj o prevode 100-% majetkovej účasti Fondu národného majetku (FNM) v Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústave, a.s., na štát, zastúpený v tomto prípade Ministerstvom financií (MF) SR. Dôvodom je naplnenie požiadaviek novej energetickej legislatívy, účinnej od 1. septembra tohto roka. Nová právna norma vyžaduje oddelenie prevádzkovateľa prenosovej sústavy od výrobných a dodávateľských činností v odvetví.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies