Za peniaze v Bratislave radšej dom alebo zlatú tehličku do trezora?

NETKY.SK • 29 November 2018, 17:00 • 2 min
Za peniaze v Bratislave radšej dom alebo zlatú tehličku do trezora?

Vzhľadom na to, že sa na nás pravdepodobne valí ďalšia ekonomická kríza, začalo sa veľké množstvo ľudí zaujímať o rôzne investičné príležitosti, aby svoj majetok zhodnotili alebo aspoň zachovali jeho súčasnú hodnotu. Logicky sa ponúkajú dva najčastejšie varianty investície: nehnuteľnosť a drahé kovy. Čo je lepšie?

slovakia

left justify in out

Je pravdou, že kto dnes nekúpi nehnuteľnosť, okráda rodinu o peniaze?

Kúpa nehnuteľnosti je pravdepodobne najznámejším a najrozšírenejším typom investície. Pokiaľ sa vám pošťastí a narazíte na zlatý dol v podobe slnečného bytu alebo domu v žiadanej oblasti, s dobrou dostupnosťou a službami, máte vyhraté. Alebo aj nie. Postupom času sa dobrá dostupnosť môže premeniť v dôležitú dopravnú tepnu, výhľad na okolitú krajinu sa premení na výhľad do susedovho taniera. Navyše, ak sa rozhodnete nehnuteľnosť prenajímať, neustále riešite, koľko psov a detí vaši nájomcovia majú a či ich životný štýl náhodou neruší okolitých obyvateľov. Zdá sa, že to teda až taká výhra nie je, že?

img

 

Nielen diamanty sú večné

Drahé kovy sprevádzajú ľudstvo už od nepamäti. Zlaté mince patria medzi najstaršie platidlá používané po celom svete, naprieč civilizáciami. Stále si držia svoju hodnotu, čo z nich na rozdiel od papierových peňazí robí odolnou poistkou v čase hospodárskej krízy. To, že je zlato skvelou investíciou, vedeli už naše babičky. No schválne, koľko z vás má doma nejaké zlaté náušnice, retiazky alebo krížik, ktorý nám bol darovaný pri významných životných udalostiach?

 

Striebro alebo zlato?

A ako by ste sa tvárili, keby gratulanti priniesli vašej ratolesti do kolísky taký strieborný prívesok? Uškŕňali by ste sa v duchu nad tým, že sa teda dotyčný príliš nesnažil? Omyl, priatelia! Dotyčný sa pravdepodobne vyzná a veľmi dobre vie, že aj keď je dnes striebro nedocenenou komoditou, čaká ju miesto na výslní. Tento biely kov je nenahraditeľný pri výrobe batérií do elektromobilov, čo z neho pri súčasnom trende automobilového priemyslu robí ropu budúcnosti.

 

Stále si kladiete otázku, či je lepšie investovať do nehnuteľností alebo drahých kovov? Vedzte, že:

·         K zaobstaraniu zlatého alebo strieborného odliatku vám stačí pár stoviek

·         Po uložení do trezora (doma alebo v banke) sa o drahé kovy netreba nijako starať

·         V neposlednom rade sa uchované zlato môže v jednej z ďalších generácií premeniť napríklad na zlaté svadobné obrúčky, investíciu nad investície.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies