Invázne dreviny v Dolnom Kubíne vyrúbali, vysadia tam nové stromy

NETKY.SK • 6 Marec 2023, 20:00 • 2 min
Invázne dreviny v Dolnom Kubíne vyrúbali, vysadia tam nové stromy

DOLNÝ KUBÍN - Invázne dreviny v Dolnom Kubíne vyrúbali. Namiesto nich vysadia nové vzrastlé stromy vo všetkých častiach mesta. Informoval o tom primátor Dolného Kubína Ján Prílepok s tým, že na náhradnú výsadbu získali finančné prostriedky už v minulom roku.

slovakia

left justify in out

"Invázne dreviny predstavujú hrozbu pre našu prírodu, ale viaceré už boli nebezpečné aj pre ľudí. Odstrániť musíme tiež zvyšky pňov a koreňových nábehov tak, aby boli všetky plochy revitalizované a pripravené na ďalšiu výsadbu," podotkol primátor. Zdôraznil, že výrub bol nevyhnutný a tieto dreviny musia povinne a pravidelne likvidovať podľa zákona. Na odstraňovanie javorovca jaseňolistého a manažment plôch s jeho výskytom získalo mesto väčšinu finančných prostriedkov z Environmentálneho fondu. Spoluúčasť samosprávy bola päť percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies