Intesa Sanpaolo chce vytvoriť vnútornú 'zlú banku'

NETKY.SK • 3 Február 2014, 09:41 • 2 min
Intesa Sanpaolo chce vytvoriť vnútornú 'zlú banku'

MILÁNO - Spoločnosť Intesa Sanpaolo plánuje vytvoriť vnútornú "zlú banku“. Do nej chce odložiť značnú časť zo svojich problémových úverov.

slovakia

left justify in out

V nedeľu o tom informoval denník Financial Times. Spoločnosť Intesa Sanpaolo tieto informácie nekomentovala. Banka by mala predstaviť svoj nový strategický plán v marci. Denník uviedol, že štruktúra, ktorú plánuje talianska banka ustanoviť, by sa mala podobať "zlej banke“, ktorú vytvorila Royal Bank of Scotland. Nesplácané úvery v banke Intesa Sanpaolo dosahujú v hrubom 55 mld. eur.

Rastúce množstvo nesplácaných úverov je najväčší problém talianskych bánk. Talianske spoločnosti majú totiž v dôsledku najdlhšej povojnovej recesie problém splácať svoje záväzky. Podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Standard & Poor’s by mal objem nesplácaných úverov v talianskych bankách rásť aj počas tohto roku. 

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete, je aj slovenská VÚB. Do obchodného registra bola VÚB zapísaná v roku 1992. Jednu pobočku má VÚB banka v Českej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies