Intesa Sanpaolo chce posilniť svoje podnikanie v zahraničí

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:13 • 2 min
Intesa Sanpaolo chce posilniť svoje podnikanie v zahraničí

MILÁNO - Talianska banka Intesa Sanpaolo chce podporiť svoje podnikanie v oblasti privátneho bankovníctva, riadenia aktív a poistenia, a to aj prostredníctvom akvizícií.

slovakia

left justify in out

Šéf spoločnosti Carlo Messina to uviedol pre taliansky denník Corriere della Sera. Podľa jeho slov sa Intesa zaujíma o také krajiny ako Veľká Británia, USA či Švajčiarsko, ako aj o štáty v Ázii. Na otázku, či má Intesa záujem odkúpiť od Royal Bank of Scotland (RBS) spoločnosť Coutts International Messina, opovedal, že je to „veľmi zaujímavé aktívum“. Podľa jeho slov sa však RBS zdráha túto spoločnosť predať. "Na druhej strane nie sme pripravení zaplatiť akúkoľvek cenu," povedal. Messina zároveň vylúčil, že by Intesa mala záujem o banku v Taliansku. 

 

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete, je slovenská VÚB banka. VÚB bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Má aj jednu pobočku v Českej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies