Interstellar a Kingsman získali po dve Empire Awards

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 15:07 • 2 min
Interstellar a Kingsman získali po dve Empire Awards

LONDÝN - Na nedeľnom odovzdávaní Empire Awards, ktoré vyhlasuje britský mesačník Empire, sa najviac darilo sci-fi snímke Interstellar a akčnej komédii Kingsman: Tajná služba. Obe získali po dve ceny, keď Interstellar vyhlásili za najlepší film a Christopher Nolan dostal trofej za réžiu, zatiaľ čo Kingsman: Tajná služba sa stal najlepšou britskou snímkou a Taronovi Egertonovi udelili cenu pre najlepšieho mužského nováčika. Spomínaný Nolan získal okrem toho aj špeciálne ocenenie Empire Inspiration.

slovakia

left justify in out

Interstellar porazil v kategórii Najlepší film snímky Chlapčenstvo, Úsvit planéty opíc, Hobit: Bitka piatich armád a Kód Enigmy. Posledná menovaná, ktorá so šiestimi nomináciami vládla zoznamu kandidátov, nakoniec dostala iba cenu pre najlepší triler. V hereckých kategóriách triumfovali Andy Serkis (Úsvit planéty opíc) a Rosamund Pike (Stratené dievča), pričom za najlepšieho ženského nováčika vyhlásili Karen Gillan (Strážcovia Galaxie a Oculus). Cenu pre najlepší horor získal Babadook, medzi komédiami zvíťazil Paddington a kategóriu Najlepšie sci-fi/fantasy ovládla snímka X-Men: Budúca minulosť. Okrem Empire Inspiration rozdali v londýnskom hoteli Grosvenor House aj ďalšie dve špeciálne ceny - Ralph Fiennes dostal Empire Legend a seriál Hra o tróny (2011) zas Empire Hero, pričom toto ocenenie prevzali členovia hereckého obsadenia Liam Cunningham, Thomas Brodie-Sangster, Isaac Hempstead-Wright, Kit Harrington, Indira Varma a Dean-Charles Chapman.

Prehľad víťazov a víťaziek Empire Awards 2015:
Najlepší film: Interstellar

 


Najlepší britský film: Kingsman: Tajná služba

 


Najlepšia réžia: Christopher Nolan (Interstellar)
Najlepší herec: Andy Serkis (Úsvit planéty opíc)
Najlepšia herečka: Rosamund Pike (Stratené dievča)
Najlepší mužský nováčik: Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba)
Najlepší ženský nováčik: Karen Gillan (Strážcovia Galaxie a Oculus)
Najlepší horor: Babadook

 


Najlepšia komédia: Paddington

 


Najlepší triler: Kód Enigmy

 


Najlepšie sci-fi/fantasy: X-Men: Budúca minulosť

 


Empire Inspiration: Christopher Nolan
Empire Legend: Ralph Fiennes
Empire Hero: Hra o tróny


sc;dm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies