Interpol: Zločinci a falšovatelia využívajú čoraz dômyselnejšie operácie

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 12:25 • 2 min
Interpol: Zločinci a falšovatelia využívajú čoraz dômyselnejšie operácie

SINGAPUR - Zločinci využívajú čoraz rôznorodejšie a rozptýlenejšie operácie a lepšie technológie na to, aby dostali falšovaný či ilegálny tovar do predaja. Vyhlásili to dnes odborníci na Svetovom kongrese Interpolu v Singapure.

slovakia

left justify in out

"Organizovaný zločin je prepletený. Využíva mimoriadne sofistikované medzinárodné operácie a firmy," uviedol Michael Ellis, zástupca riaditeľa odboru Interpolu pre nelegálne obchodovanie a falšovanie tovaru. Siete bankových účtov, výroby, distribúcie a odbytu sa teraz často rozvetvujú do krajín a jurisdikcií po celom svete, vyhlásil Ellis na Svetovom kongrese Interpolu.

 

"Zločinci nepoznajú ani územné, ani právne hranice," uviedol podľa agentúry DPA George Karavetsos, riaditeľ oddelenia pre vyšetrovanie trestných činov na americkom Úrade na kontrolu potravín a liečiv (FDA).

 

Falšovatelia zdokonaľujú aj svoje technické možnosti na výrobu log a etikiet produktov, na zmenu dátumu spotreby výrobkov či dokonca na falšovanie holografických štítkov, aby mohli nafingovať pôvod či kvalitu tovaru, uviedli účastníci diskusie na kongrese.

 

Interpol je medzinárodná policajná organizácia, združujúca všetky štáty, ktoré spolupracujú v boji proti všetkým druhom trestnej činnosti. Spolupracujú aj pri hľadaní a zatýkaní páchateľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies