Interpol pátra po rodákovi z Bosny s dvojakým bosniansko-rakúskym občianstvom

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 17:28 • 2 min
Interpol pátra po rodákovi z Bosny s dvojakým bosniansko-rakúskym občianstvom

VIEDEŇ/SARAJEVO - Po 49-ročnom mužovi, ktorý pochádza z bosnianskej Velikej Kladuše a ktorý má dvojaké bosniansko-rakúske občianstvo, pátra pre podozrenie z terorizmu Interpol.

slovakia

left justify in out

Ramo Grahovič sa vlani v júli krátko pred návštevou pápeža Františka v Sarajeve objavil na internete vo výhražnom videozázname. Meno hľadaného sa potom v októbri vynorilo aj v procese s lídrom bosnianskych wahhábistov Huseinom Bilalom Bosničom. Podľa svedkov patril medzi najbližších spolupracovníkov obžalovaného na západe Bosny a Hercegoviny.

 

Bosniča odsúdili v novembri za podnecovanie k teroristickým aktivitám a členstvo v teroristickom zoskupení na sedem rokov väzenia. Tento rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

 

Interpol spája hľadaného s finančnou podporou teroristických aktivít, organizáciou teroristických skupín, ako aj ilegálnou organizáciou polovojenských jednotiek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona