Interpol a argentínska polícia hľadajú troch obvinených v kauze FIFA

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 10:50 • 2 min
Interpol a argentínska polícia hľadajú troch obvinených v kauze FIFA

BUENOS AIRES - Agenti Interpolu uskutočnili v piatok v Buenos Aires raziu vo firmách, patriacich trom obvineným v najnovšej korupčnej kauze FIFA.

slovakia

left justify in out

Spolu s argentínskou federálnou políciou naďalej pátrajú po Alejandrovi Burzacovi, Hugovi Jinkisovi a jeho synovi Marianovi Jinkisovi. Všetci patria k štrnástim obvineným, ktorých stíhajú úrady v USA pre daňové podvody, ilegálne transakcie a pranie špinavých peňazí.

 

Argentínsky federálny sudca Claudio Bonadio nariadil prehľadať sídla ich spoločností. Burzaco je prezidentom marketingo-športovej firmy "Tournaments and Competitions" a Mariano a Hugo Jinkisovci majiteľmi spoločnosti pre šport, médiá a obchod "Full Play". Všetci traja sú naďalej na úteku a miesto ich pobytu je neznáme. Právnik Jinkisovcov Jorge Anzorreguy ale podľa agentúry AP potvrdil, že obaja sa nachádzajú na území Argentíny.

 

Mená troch Argentínčanov sa v stredu objavili na zozname obvinených v škandále, ktorý otriasol Medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA. Bol na nich vydaný zatykač a USA požadujú ich vydanie. Podľa obvinení mali zaplatiť desiatky miliónov amerických dolárov vo forme úplatkov za získanie lukratívnych televíznych práv na futbalové strertnutia, vrátane kontinentálneho šampionátu Copa America. Informovala agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona