Internetový obchod mal porušiť daňové predpisy, škoda je vyše 700-tisíc eur

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 12:45 • 2 min
Internetový obchod mal porušiť daňové predpisy, škoda je vyše 700-tisíc eur

BRATISLAVA - Internetový obchod, ktorý sa špecializoval najmä na predaj elektroniky, je podozrivý z porušovania daňových predpisov v oblasti DPH. Colníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zaistili v uplynulých dňoch účtovné doklady spoločnosti. Finančný únik na DPH predbežne vyčíslili na viac ako 700-tisíc eur. TASR informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová.

slovakia

left justify in out

"Colníci zaistili účtovnú dokumentáciu spoločnosti, pretože vzniklo podozrenie z nepriznávania dodaného tovaru zákazníkom na Slovensko, a tým aj nezaplatenia DPH. Išlo o zahraničný daňový subjekt, ktorý sa zaoberá zásielkovým predajom na území Slovenskej republiky prostredníctvom internetového obchodu. Ponúkal na predaj rozličné druhy tovaru, najmä elektroniku," uviedla Skokanová.

 

Prostredníctvom vlastného internetového obchodu predával tento subjekt podľa colníkov tovar konečným spotrebiteľom. Na základe objednávok zákazníkov zo Slovenska pravdepodobne nepriznával všetky dodania tovarov a ani súvisiace platby od konečných spotrebiteľov. Podozrivú obchodnú činnosť realizoval približne štyri roky, počas ktorých bolo dodaných na daňové územie viac ako 46-tisíc zásielok.

 

"Finančný únik na dani z pridanej hodnoty predstavuje sumu viac ako 700-tisíc eur. V prípade preukázania viny hrozí podozrivým osobám trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala Skokanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies