Internetovou petíciou žiadajú o milosť pre Kolena

NETKY.SK • 13 November 2013, 16:26 • 2 min
Internetovou petíciou žiadajú o milosť pre Kolena

TRENČÍN - Internetovou petíciou žiada viac ako 7 000 ľudí o udelenie milosti pre nádejného hokejistu Františka Kolena.

slovakia

left justify in out

Petícia sa objavila na stránke www.peticie.com v utorok, keď krajský súd v Trenčíne znížil Kolenovi trest z pôvodne 11 rokov a sedem mesiacov na osem rokov za mrežami. Doteraz ju podpísalo viac ako 7 500 ľudí a podpisy stále pribúdajú. Mnohí ľudia na stránke píšu o neprimerane vysokom treste pre 21-ročného muža. Žiadajú preto slovenského prezidenta Ivana Gašparoviča, aby ho znížil a Kolenovi udelil milosť.

Okresný súd v Považskej Bystrici hokejistu v októbri minulého roka uznal vinným z trestných činov výtržníctva a útoku na verejného činiteľa a uložil mu úhrnný trest 11 rokov a sedem mesiacov. Koleno sa na mieste odvolal. V utorok mu krajský súd v Trenčíne znížil trest na osem rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Rozsudok je právoplatný.

Koleno v decembri v roku 2011 opitý napadol dvoch mužov v blízkosti baru v Považskej Bystrici. Následne slovne i fyzicky napadol aj privolanú policajnú hliadku. Najťažšie zranenia utrpela policajtka, ktorá sa ho snažila spacifikovať. Zranené koleno a ťažké poškodenie nohy si musela liečiť štyri mesiace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies