Internetoví predajcovia v ČR očakávajú tento rok prvýkrát obrat vyše 100 miliárd Kč

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 15:29 • 2 min
Internetoví predajcovia v ČR očakávajú tento rok prvýkrát obrat vyše 100 miliárd Kč

PRAHA - Internetoví predajcovia očakávajú, že v tomto roku prekročí ich obrat prvýkrát magickú hranicu 100 miliárd Kč (3,84 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Naznačujú to výsledky za 1. polrok. Česi totiž pri nákupoch v e-shopoch minuli za prvých šesť mesiacov tohto roka podľa portálu Heureka.cz 46,4 miliardy Kč. Medziročne to znamená rast o 13 %.

 

V 2. polroku by sa tempo rastu malo ešte zrýchliť. Podľa nedávneho odhadu českej Asociácie pre elektronickú komerciu dosiahnu tohtoročné tržby internetových obchodov približne 115 miliárd Kč a podiel e-commerce na celkovom maloobchode vzrastie na takmer 11 %.

 

Rastie najmä on-line nákup jedla a oblečenia, Česi okrem toho takto častejšie nakupujú aj bežný spotrebný tovar. Navyše, k tomuto trendu sa stále viac pridávajú seniori.

 

"Tovar dennej spotreby či oblečenie a obuv zaznamenávajú naďalej výrazný rast," povedal výkonný riaditeľ asociácie Jan Vetyška. Ako dodal, dynamický rozvoj okrem toho sledujú aj pri segmente potravín a liekov. Aj pri tomto druhu tovaru začínajú zákazníci meniť svoje chovanie a nakupovať ho cez internet.

 

(1 EUR = 26,013 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona