Internetové stávkové portály favorizujú vo voľbách Obamu

NETKY.SK • 4 November 2012, 19:47 • 2 min
Internetové stávkové portály favorizujú vo voľbách Obamu

Internetové stávkové portály favorizujú vo voľbách Obamu - Politika Americké úrady síce zakázali stávkovanie na výsledok prezidentských volieb v USA, ale trend je zrejmý. Na mnohých internetových stávkových portáloch sa stal horúcim favoritom americký pre

slovakia

left justify in out

img

Americké úrady síce zakázali stávkovanie na výsledok prezidentských volieb v USA, ale trend je zrejmý. Na mnohých internetových stávkových portáloch sa stal horúcim favoritom americký prezident Barack Obama, uviedla dnes tlačová agentúra DPA. 

Ani len v "mekke stávkovania" - v americkom štáte Nevada - nie je všetko možné, stávkovanie na výsledok utorkových volieb úrady nepovolili. Kto si však chce vsadiť na Obamu, alebo na jeho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho, obchádza zákaz prostredníctvom internetu.

Marketingový manažér John W. - ktorý kvôli porušeniu zákona nechcel zverejniť svoje meno - vsadil 100 dolárov na Obamu. Veľkú výhru ale nezíska bez ohľadu na to, ako voľby dopadnú.

Väčšina internetových stávkových portálov vypísala na Obamu kurz 1,25. Ak sa Obama znovu stane prezidentom, vklad štyri doláre prinesie jeden ďalší dolár zisku.

V Romneyho prípade už môže byť zisk lukratívnejší, vypísali na neho kurz 2,75 - vklad štyri doláre prinesie v prípade republikánovho triumfu 11-dolárový zisk.

John W. prezradil, že rád tipuje aj športové výsledky a celkom sa mu darí, pretože študuje štatistiky i trendy a svoje emócie necháva bokom. Rovnako postupoval v prípade stávky na výsledok volieb.

"Som si istý, že Obama vyhrá, pretože si udržal náskok v tých štátoch, o ktoré sa bude ťažko bojovať. Pre mňa sú to ľahko zarobené peniaze," myslí si John W.

Iní Američania uzatvárajú stávky s priateľmi a známymi, čo, prirodzene, nie je zakázané. Obamov poradca David Axelrod riskuje svoje fúziky, ktoré má už 40 rokov. 

Axelrod sľúbil konzervatívnemu televíznemu moderátorovi Joeovi Scarboroughovi, že sa v jeho vysielaní "Morning Joe" oholí pred zapnutými kamerami, ak Obama prehrá v amerických štátoch Michigan, Minnesota alebo Pensylvánia. Scarborough zas sľúbil, že si nechá narásť fúzy, ak Obama vyhrá na Floride alebo v Severnej Karolíne.

Scarborough je zrejme obľúbeným súperom v stávkach. Nate Silver, štatistický a volebný expert novín New York Times, sa s ním stavil na sociálnej sieti Twitter. Ak vyhrá Romney, venuje Silver 1000 dolárov Červenému krížu. V prípade Obamovho víťazstva bude platiť Scarborough. Silver preskúmal trendy v jednotlivých amerických štátoch a odhadol možnosť víťazstva Obamu na 79 percent.

Internetové stávkové portály sa môžu ku skutočnému výsledku dopracovať bližšie než mnohé prieskumy. Ľudia, čo stávkujú, totiž riskujú svoje peniaze, preto prijímajú premyslené rozhodnutia, mieni britský politológ Leighton Vaughan Williams.

Williams odhadol, že ľudia vsadia na výsledok amerických volieb približne 100 miliónov dolárov. Očakáva ešte jasnejšie víťazstvo Obamu než mnohé stávkové portály.

Zároveň však Williams vo svojom blogu varoval, že prieskumy o voľbách nerozhodujú, ani stávkové portály. Rozhodnú o tom jedine voliči, preto do poslednej chvíle nie je nič nemožné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies