Internetová spoločnosť Yahoo prepustí 2000 zamestnancov

NETKY.SK • 5 Apríl 2012, 06:59 • 2 min
Internetová spoločnosť Yahoo prepustí 2000 zamestnancov

Internetová spoločnosť Yahoo prepustí 2000 zamestnancov - Svet Internetová spoločnosť Yahoo oznámila, že prepustí 2000 zamestnancov, čím naznačila začiatok reštrukturalizácie. Firme sa dlhodobo nedarí a stále viac zaostáva za konkurentmi Google a Facebook

slovakia

left justify in out

img

Internetová spoločnosť Yahoo oznámila, že prepustí 2000 zamestnancov, čím naznačila začiatok reštrukturalizácie. Firme sa dlhodobo nedarí a stále viac zaostáva za konkurentmi Google a Facebook.
      "Dnešné rozhodnutie je dôležitým krokom smerom k vytvoreniu úplne novej firmy Yahoo - menšej, pružnejšej, omnoho ziskovejšej a lepšie vybavenej na to, aby bola schopná inovácií tak rýchlo, ako to zákazníci a technologický sektor vyžadujú," povedal dnes výkonný riaditeľ spoločnosti Scott Thompson.
      Firma Yahoo, ktorá ku koncu roka 2011 mala vyše 14.000 zamestnancov, plánuje týmto krokom ušetriť ročne 375 miliónov USD (285,34 milióna eur). Prepustením 2000 ľudí zníži počet pracovných miest o zhruba 14 %, pričom celý proces chce uzatvoriť do konca tohto roka.
      Oznámené rušenie pracovných miest predstavuje už šieste hromadné prepúšťanie v Yahoo za posledné štyri roky. Terajšie je však najväčšie, keď prekonalo aj zrušenie 1500 pracovných miest koncom roka 2008, keď sa firma snažila prekonať vtedajšiu finančnú a hospodársku krízu. Viac podrobností chce spoločnosť zverejniť 17. apríla, keď oznámi výsledky za 1. štvrťrok.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies