Internetová sociálna sieť Twitter sa možno dočká zablokovania

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 18:08 • 2 min
Internetová sociálna sieť Twitter sa možno dočká zablokovania

MOSKVA - Americká mikroblogová služba Twitter pokračuje v ignorovaní ruských zákonov a požiadaviek príslušných úradov, čo môže viesť k jej zablokovaniu v celej krajine.

slovakia

left justify in out

Pre denník Izvestija to dnes povedal námestník riaditeľa Federálnej služby pre dohľad nad telekomunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami (Roskomnadzor) Maxim Ksenzov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
     

"Twitter stále nespĺňa naše požiadavky" a vytvára podmienky, ktoré robia z jeho zablokovania "takmer neodvratnú" záležitosť, uviedol Ksenzov. 
     

Moskva obvinila prevádzkovateľov tejto sociálnej siete z porušovania zákona o ochrane osobných údajov a obmedzení publikovania zakázaných informácií na internete. Roskomnadzor požaduje i zrušenie falošných kont a zmazanie urážajúceho obsahu.
     

Twitter systematicky odmieta splniť požiadavky Roskomnadzoru, ako aj generálnej prokuratúry ohľadom permanentného vymazania komentárov s extrémistickým obsahom. Twitter naposledy vyhovel Moskve 26. februára, keď odstránil rusky písané konto šíriace zakázané informácie o Sýrii, vrátane fotografií zabitých ľudí a popráv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona