Internetová populácia Slovenska dosiahla v septembri 3,4 milióna užívateľov

NETKY.SK • 21 Október 2014, 16:02 • 2 min
Internetová populácia Slovenska dosiahla v septembri 3,4 milióna užívateľov

BRATISLAVA - Internetová populácia SR v septembri medzimesačne vzrástla o 0,43 % na 3,41 mil. užívateľov. Vyplýva to z výsledkov výskumu AIMmonitor, ktoré zverejnila poradenská spoločnosť Gemius.

slovakia

left justify in out

Od začiatku školského roka a po ukončení dovoleniek stúpol záujem užívateľov o webové stránky týkajúce sa práce, vzdelávania a bývania. V sledovanom období sa zvýšila návštevnosť webov zapojených do výskumu v kategórii práca a vzdelávanie o 200 tis. užívateľov a v kategórii reality a bývanie o 60 tis. užívateľov. Počet zobrazení v prvej z kategórií sa medzimesačne zvýšil podľa poradenskej spoločnosti až o sedem miliónov.

 

Najviac slovenských užívateľov navštívilo z klasických počítačov webové stránky v kategóriách spravodajstvo, 2,4 mil. reálnych užívateľov, a služby, mapy, cestovné poriadky, konkrétne 2,2 mil. reálnych užívateľov. Rovnaké kategórie dominovali v prípade návštevnosti z mobilných zariadení. Na druhej strane najvyšší počet zobrazení stránok evidovala kategória zoznamovacie servery, ktorá zaznamenala viac ako 207 mil. zobrazení z klasických PC a 56 mil. z mobilných zariadení. 

 

V septembri rástla návštevnosť z mobilných zariadení. Počet slovenských užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu z mobilných telefónov a tabletov sa medzimesačne zvýšil o 4 %, čím presiahol 1,1 milióna. 

 

AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. Tento projekt oficiálne začal v januári 2007. Zadávateľom tohto projektu je AIM a realizátorom projektu je spoločnosť Gemius S.A. v spolupráci s firmou Mediaresearch, a. s. AIMmonitor poskytuje dáta o návštevnosti a sociodemografické dáta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies