Internet prináša deťom stále väčšie nebezpečenstvá, rodičia ich nevedia chrániť

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:03 • 2 min
Internet prináša deťom stále väčšie nebezpečenstvá, rodičia ich nevedia chrániť

BRATISLAVA - Čas, ktorý dnes deti trávia na internete rôznymi online aktivitami, sa stále predlžuje. Rodičia s úmyslom ochrániť svoje deti pred nástrahami virtuálneho sveta sú nútení hľadať nové spôsoby zabezpečenia.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu spoločnosti Kaspersky Lab a spoločnosti B2B International v Európe viac než polovica z opýtaných rodičov (52 %) uviedla, že počet hrozieb, ktorým sú vystavené ich deti na internete, neustále narastá. Každý tretí z nich (30 %) navyše priznal, že nedokážu kontrolovať, čo ich deti vidia alebo robia na internete.

 

Ochrana detí v online prostredí si podľa Kaspersky Lab vyžaduje špeciálny prístup. Rodičia sa musia so svojimi deťmi otvorene rozprávať o bezpečnosti vo virtuálnom prostredí, učiť ich, ako sa správať zodpovedne a bezpečne, a v neposlednom rade využívať dostupné technologické možnosti ochrany.

 

Často sa stáva, že deti stratia pojem o čase, keď sú na svojich zariadeniach online. Je preto dobré určiť, ako dlho môže byť zariadenie využívané alebo vymedziť hodiny a dni v týždni, kedy má dieťa povolené byť online.

 

Takisto pomôže vymedziť aplikácie, ktoré si môže dieťa nainštalovať alebo otvoriť, a to podľa veku alebo kategórie a špecifikovať čas, ktorý dieťa môže stráviť pri používaní určitej aplikácie. Ochrániť deti pred možnými hrozbami internetu umožňuje tiež filtrovanie webových stránok podľa kategórií, napríklad odstránenie stránok s obsahom pre dospelých, vulgarizmami alebo informáciami o drogách. Spolu s nástrojmi rodičovskej kontroly odporúčajú odborníci využívať aj online bezpečnostné riešenia, aby sa tak vyhli kybernetickým hrozbám, ako sú malvéry či podvodné stránky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies