Internet nikdy nepoužilo 14 percent obyvateľov EÚ

NETKY.SK • 20 December 2016, 17:24 • 2 min
Internet nikdy nepoužilo 14 percent obyvateľov EÚ

BRATISLAVA - Najnovší prieskum Eurostatu ukázal, že 14 percent Európanov ešte nikdy nepoužilo internet. Na Slovensku je to 15 percent. Najviac, tretina obyvateľov, doteraz nepoužila internet v Bulharsku.

slovakia

left justify in out

Naopak v Dánsku a Luxembursku sú to len dve percentá ľudí. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Harvanová zo Zastúpenia Európskej komisie v SR.


Internetové návyky sa líšia aj medzi generáciami. Zatiaľ čo internet používa pravidelne 96 percent mladých ľudí od 16 do 24 rokov, v kategórii starších ľudí od 55 do 74 rokov je to len 57 percent ľudí. Z prieskumu tiež vyplýva, že takmer osem z 10 používateľov internetu v EÚ sa pripájalo v tomto roku cez mobilný telefón. Na Slovensku to bolo o niečo menej, 71 percent používateľov internetu. V tomto roku malo až 85 percent európskych domácností prístup k internetu z domu, na Slovensku to bolo 81 percent.


Za posledný rok poskytlo viac ako 70 percent používateľov internetu v EÚ online nejaký druh osobných informácií. Mnohí používatelia však robia rôzne opatrenia na kontrolu prístupu k týmto informáciám. Takmer polovica z nich (46 percent) odmietla povoliť používanie osobných informácií na reklamné účely a 40 percent z nich si nastavilo obmedzený prístup k ich profilu alebo obsahu na sociálnych sieťach.

 

Okrem toho, 37 percent používateľov internetu číta vyhlásenia o ochrane osobných údajov pred poskytnutím osobných informácií a 31 percent obmedzuje prístup k ich geografickej polohe. Najpopulárnejšie činnosti na internete sú komunikácia elektronickou poštou a vyhľadávanie informácií o tovare a službách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies