Internet na Slovensku navštevuje 71 % obyvateľov

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 12:20 • 2 min
Internet na Slovensku navštevuje 71 % obyvateľov

BRATISLAVA - Na Slovensku navštevuje internet už 71 % osôb vo veku od 18 do 69 rokov. Priemerný slovenský internetový užívateľ strávi na internete osem a pol hodiny.

slovakia

left justify in out

Počet zobrazení stránok dosiahne u jedného užívateľa 543 mesačne. Vyplýva to z výsledkov štúdie Online Landscape Central Europe obchodno-poradenskej spoločnosti Gemius. Rozšírenie internetu v SR je nad priemerom celého regiónu strednej a východnej Európy, kde internet v priemere navštevuje 67 % obyvateľov.

 

Podľa výsledkov štúdie je v štátoch Visegrádskej štvorky (V4) celkovo 31 mil. užívateľov internetu. "Najväčším internetovým trhom je podľa počtu užívateľov Poľsko, avšak najvyššiu mieru rozšírenia internetu vykazuje ČR, kde internet navštevuje už 96 % užívateľov vo veku od 18 do 69 rokov," uviedla poradenská spoločnosť. Slovenská online populácia dosahuje 3,3 milióna užívateľov, pričom rozloženie podľa pohlavia je zo všetkých skúmaných štátov najrovnomernejšie, konštatuje Gemius. 

 

Zatiaľ čo v Poľsku a Maďarsku vyhľadávajú užívatelia predovšetkým weby spojené so zábavou, na Slovensku a v ČR sa zaujímajú skôr o prakticky zamerané webové stránky, ako napríklad databázy, mapy či cestovné poriadky. Na Slovensku sú tiež obľúbené webové stránky online obchodov, pričom v decembri minulého roka ich navštívilo o 220 tis. užívateľov viac ako v predchádzajúcom roku. 

 

Rastúca návštevnosť z mobilných zariadení znamená podľa spoločnosti Gemius výzvu pre marketérov a zadávateľov reklamy. Využitie mobilných zariadení pre reklamu je v súčasnosti pomerne nízke, podľa štúdie gemiusAdMonitor dosahuje reklama v mobilných zariadeniach iba tri percentá z celého objemu online reklamy. Gemius však predpokladá jej konštantný rast. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona