Internet banking používajú najopatrnejšie Briti

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:47 • 2 min
Internet banking používajú najopatrnejšie Briti

BRATISLAVA - Briti sú pri používaní internet bankingu najopatrnejší. Rusi o svojom zabezpečení nevedia a do internet bankingu často vstupujú cez internet v mobile. Aj to ukázal prieskum, ktorý vykonala spoločnosť ESET pred Vianocami, obdobím zvýšeného náporu na online obchody a internetové pobočky bánk.

slovakia

left justify in out

Prieskum uskutočnený v USA, Veľkej Británii, Nemecku a Rusku potvrdil, že väčšina internetových používateľov vo všetkých štyroch krajinách využíva pri internet bankingu ochranu vo forme bezpečnostného softvéru. Toto platí hlavne pri Britoch, až 77,5 % z nich tvrdí, že takýto softvér má. Na druhej strane, až 21,5 % Rusov nevie, či má nainštalovanú akúkoľvek ochranu.

 

Prieskum taktiež poukázal na odlišnosti v tom, na čo ľudia používajú internet banking. Zatiaľ čo Nemci (64 %) a Rusi väčšinou používajú internet banking na uskutočňovanie platieb, Američania (73 %) a Briti (78 %) najčastejšie online len kontrolujú stav svojho účtu.

 

Čo sa týka formy pripojenia k internetu, používatelia na Západe sa k internet bankingu pripájajú vo väčšine prípadov. Až jeden zo štyroch Rusov to však robí cez mobilný internet, ktorý má k dispozícii od operátora. Aj vďaka používaniu mobilných aplikácií jednotlivých bánk je v Rusku internet banking taký rozšírený. V tomto ohľade sú prekvapivo najkonzervatívnejší obyvatelia Nemecka, ktorí internet banking využívajú najmenej.

 

ESET sídli v Bratislave, regionálne pobočky má v ČR, Nemecku, USA, Argentíne, Austrálii a Singapure. Výskumné centrá ESET pre analýzu malware sú okrem Bratislavy aj v San Diegu, Prahe, Krakove a Montreale. Zastúpenie má vo viac ako 180 krajinách sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies