Interné vyšetrovanie burzy Coinbase uzavreté: K insider tradingu nedošlo

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 20:45 • 2 min
Interné vyšetrovanie burzy Coinbase uzavreté: K insider tradingu nedošlo

SAN FRANCISCO – Burza Coinbase údajne dospela k záveru, že v decembri 2017 nedošlo k insider tradingu s kryptomenou Bitcoin Cash. Informáciu priniesol magazín Fortune.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Anonymné zdroje blízke burze Coinbase pre magazín Fortune uviedli, že minulý týždeň došlo v spoločnosti k stretnutiu vedenia, aby spolu prediskutovali výsledky interného vyšetrovania.

 

Hovorca burzy Coinbase pre Fortune uviedol, že nezávislé interné vyšetrovanie bolo ukončené a spoločnosť sa nepristúpi k žiadnemu disciplinárnemu konaniu.

 

img

 

"Neváhali by sme ukončiť pracovný pomer zamestnanca alebo zmluvného partnera a/alebo podnikli by sme vhodné právne kroky, ak by dôkazy preukázali, že došlo k porušeniu našich pravidiel. Zároveň chceme oznámiť, že naše dobrovoľné a nezávislé interné vyšetrovanie sa skončilo a my sme sa rozhodli nepodniknúť žiadne disciplinárne opatrenia," povedal zástupca burzy Coinbase.

 

Coinbase sa najprv rozhodla, že Bitcoin Cash (BCH) nebude podporovať, ale svoje rozhodnutie neskôr zmenila a oznámila, že BCH zalistuje do 1.januára 2018. Špekulácie o insider tradingu sa začali 19.decembra, keď burza Coinbase zalistovala BCH (takmer dva týždne pred plánovaným termínom), keďže cena tejto kryptomeny vyletela nad 3.000 dolárov.

 

img

 

Táto udalosť spustila lavínu obvinení, že zamestnanci burzy Coinbase sú zapojení do obchodovania s dôvernými informáciami, pričom na Twitteri sa objavili názory, že z burzy jasne unikli informácie o skoršom zalistovaní Bitcoinu Cash.

 

img

 

V deň spustenia obchodovanie s BCH na platforme, uverejnil vedúci manažér Brian Armstrong oznámenie, že zamestnanci spoločnosti Coinbase dodržiavajú prísne normy týkajúce sa obchodovania s dôvernými informáciami. Armstrong uviedol, že spoločnosť začne interné vyšetrovanie obvinení súvisiacich s nárastom ceny BCH.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies