Interaktívna mapa vrážd v Londýne vám vyrazí dych

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 19:00 • 2 min
Interaktívna mapa vrážd v Londýne vám vyrazí dych

LONDÝN – Na internete sa dajú nájsť rôzne desivé stránky s ešte desivejším obsahom. Jednou z nich je aj táto interaktívna mapa vrážd v hlavnom meste Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Tento projekt založil Peter Stubley a kladie si za cieľ vytvoriť komplexný obraz vrážd v Londýne. Databáza využíva informácie vydané Metropolitnou políciou, prokuratúrou, médiami a zo súdnych záznamov. Môžete v nej nájsť najrôznejšie druhy vrážd nožom, strelnými zbraňami, bombové útoky, otravy jedom a iné.

Na tejto mapke sú zobrazené úmrtia spôsobené bombovými útokmi v Londýne

 

img

Táto zobrazuje ohromný počet vrážd nožom

 

img

Každá vražda je farebne odlíšená príčinou smrti. Kategória "Žiadne" zobrazuje zabitia spôsobené neozbrojeným násilím ako údery a kopance

 

img


Kategória "Ostatné" zahŕňa aj obete podpaľačstva
 

img

 

Údaje sú zozbierané od čias legendárneho Jacka Rozparovača v 19.storočí, avšak na tejto interaktívnej mape sa zobrazujú vraždy len od roku 2008. Ak si chcete preštudovať mapu vrážd v Londýne, kliknite sem.

"S touto webovou stránkou som začal ešte v časoch, keď som pracoval ako súdny reportér na Old Bailey. Nebola to nová myšlienka, ale nikto to zatiaľ neurobil pre Londýn a vždy som si myslel, že prípady vrážd nám môžu veľa povedať o stave spoločnosti v danom okamihu. Na začiatku sme sa stretávali so zmiešanými reakciami, ale naším zámerom bolo informovať o každom prípade rovnakým spôsobom. Dúfajme, že mapa nájde využitie u každého, vrátane študentov, akademických pracovníkov, priateľov či príbuzných obetí a samozrejme aj samotnej polície," povedal zakladateľ Peter Stubley pre anglický denník Metro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies