Inter prehral s BC Šiauliai 85:100, Urban: Vyhral lepší súper

NETKY.SK • 3 December 2015, 07:21 • 2 min
Inter prehral s BC Šiauliai 85:100, Urban: Vyhral lepší súper

BRATISLAVA - Basketbalisti BK Inter Bratislava sa rozlúčili s tohtosezónnou edíciou Európskeho pohára FIBA prehrou.

slovakia

left justify in out

V stredajšom dueli im na triumf nestačilo ani 57 bodov bratov Martina a Radoslava Rančíkovcov a BC Šiauliai doma podľahli 85:100. V šiestom dueli hlavnej fázy zaznamenali piatu prehru a v tabuľke M-skupiny obsadili poslednú štvrtú priečku.

 

Inter sa o postupovú možnosť obral prehrami na palubovke Šiauliai v pomere 80:116, respektíve 75:80 v uplynulom kole vo Vroclave. Práve so Slaskom si však pripísal jediné víťazstvo v skupine, keď doma triumfoval 96:81.

 

Európsky pohár FIBA, M-skupina:

BK Inter Bratislava - BC Šiauliai 85:100 (49:55)

Najviac bodov: M. Rančík 36, R. Rančík 21, Young 8 - Marei a Ayers po 17, Jomantas 16

 

Ak chcel Inter v stredu ešte pomýšľať na postup z tabuľky tretích tímov, musel zvíťaziť o 37 bodov. Prvá štvrtina mala vyrovnaný priebeh, no keďže domácim jej úvod ani záver nevyšiel, prehrávali 23:26. Po oddychovom čase obrannú fázu zlepšili a dôraznejšie pôsobili aj pod košom, kde sa bodovo odtrhol starší z bratov Rančíkovcov - Martin. V závere dejstva však Young neuspel spoza trojkového oblúka a z následného protiútoku si hostia vybudovali tesný náskok. Martin Rančík pokračoval v bodovej žatve aj v druhej štvrtine, so 70-percentnou úspešnosťou v tých chvíľach ťahal domácich, avšak nie za víťazstvom. Inter začal strácať so súperom herný aj výsledkový krok a len vďaka prispeniu Radoslava Rančíka v závere dejstva prehrával len o šesť bodov 49:55.

 

"Žlto-čiernym" sa nedarilo skresať manko ani po polčasovej prestávke. Produktivita Rančíkovcov im nestačila, navyše markantný rozdiel medzi oboma tímami bol v útočných aj obranných doskokoch, v ktorých domáci za litovským tímom výrazne zaostávali. Interu v útočnej fáze dochádzala myšlienka a viazla strelecká úspešnosť, kým hostia v závere tretej časti dvomi trojkami Jomantasa zvýšili vedenie na 70:59. Do štvrtej štvrtiny vstúpili s dvanásťbodovým náskokom, a hoci sa domáci ešte snažili so zápasom niečo urobiť, na kompaktne hrajúcich hostí už nestačili.

 

hlasy po zápase:

Ľubomír Urban, tréner Interu: "Zápas sprevádzal výkon individualít na oboch stranách. Súper mal viac hráčov so skúsenosťami z európskeho basketbalu, my sme ich mali menej. Môžem vypichnúť viacero vecí. Najokatejšou bola slabá aktivita pri obrannom odstavovaní či eliminácia súperovho útočného doskoku. Litovčania nás zaskočili pomerne jednoduchými košmi, no svojou kompaktnosťou a distribúciou lopty nás dostávali do ťažko riešiteľných situácií. V konečnom dôsledku vyhral kvalitatívne lepší súper."

 

Martin Rančík, v zápase 36 bodov: "Myslím si, že máme dostatočnú kvalitu na to, aby sme hrali s týmto tímom vyrovnanú partiu. Niektoré veci nám však nevychádzali ako napríklad dostupovanie strelcov spoza trojkového oblúka či obranné doskoky. Je čo zlepšovať, ale musím vyzdvihnúť bojovnosť a energiu, ktorú sme ukázali na konci."

 

Radoslav Rančík, v zápase 26 bodov: "Lepšie sme mohli pokryť útočný doskok. Súper si lepšie posúval loptu, navyše nám nevychádzal útok do zóny. O tom, že sme nepostúpili, rozhodli prehry. Netreba sa na to pozerať negatívne, všetci vidia len prehry. To, čo sme získali ako klub do ďalších duelov, to nám nedokáže vynahradiť žiaden zápas v domácej lige."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona