Inter Miláno v osemfinále s Bayernom, Chelsea dostala Kodaň

NETKY.SK • 17 December 2010, 12:48 • 2 min
Inter Miláno v osemfinále s Bayernom, Chelsea dostala Kodaň

Inter Miláno v osemfinále s Bayernom, Chelsea dostala Kodaň

slovakia

left justify in out

img

Obhajca titulu vo futbalovej Lige majstrov 2010/2011 a taliansky šampión Inter Miláno sa v jarnom osemfinále stretne s Bayernom Mníchov v repríze minulého finále. Rozhodol o tom piatkový žreb na pôde Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.
      "Nerazzurri" v máji tohto roka triumfovali v Madride nad Bavormi 2:0, keď oba góly výberu trénera Joseho Mourinha strelil Diego Milito. Inter tak získal prvý triumf európskeho šampióna od roku 1965. Teraz ho už vedie španielsky odborník Rafael Benitez, Mourinho sedí na lavičke Realu Madrid. Tento 9-násobný európsky majster zo štadióna Santiaga Bernabeua si skríži meče opäť s Olympique Lyon. OL vyradil "pusinky" v minulosezónnom štvrťfinále. "Nie je to až tak zlé. Proti Madridu sa nám zvykne dariť. Ale teraz má Real výborných hráčov, jednoznačne je silnejší, ako minulú sezónu, takže asi nebudeme favoritom. So žrebom som spokojný. Našou ambíciou je hrať finále," reagoval bezprostredne po vylosovaní prezident OL Michael Bayand.
      Katalánsky gigant FC Barcelona sa v boji o štvrťfinále skonfrontuje s londýnskym Arsenalom, ktorý zdolal vo finálovom zápase v roku 2006 a "gunners" tiež vyradil v poslednom štvrťfinále. Bundesligový klub Schalke 04 Gelsenkirchen, v drese ktorého pôsobí slovenský reprezentant Erik Jendrišek narazí v dvojzápase na španielsku FC Valencia.
      Anglickému majstrovi Chelsea Londýn, ktorý bol spolu s Olympique Marseille súperom MŠK Žilina v F-skupine, žreb určil FC Kodaň, francúzsky šampión narazí na Manchester United. Sedemnásobný víťaz súťaže AC Miláno sa stretne s Tottenhamom.
      Medzi elitnú šestnástku mužstiev na starom kontinente sa v tejto sezóne kvalifikovali všetci štyria zástupcovia z Anglicka, tri kluby z Talianska a Španielska a po dva z Francúzska a Nemecka. Zastúpenie majú aj ligové súťaže z Dánska a Ukrajiny.
      Pri žrebe bolo nasadených osem víťazov skupín a platili pri ňom tradičné obmedzenia, naraziť na seba nemohli dva kluby z jednej krajiny, víťazi základných skupín, resp. tímy z druhých miest, ako aj prvý a druhý z rovnakej základnej skupiny. Výhodou víťazov skupín, ktorými boli Tottenham, Schalke 04, Manchester United, FC Barcelona, Bayern, Chelsea, Real Madrid a Šachtar, je fakt, že odvety odohrajú na domácom ihrisku.
      Osemfinále sa bude hrať od polovice februára až do 16. marca. Najprv sa 15., resp. 16. februára odohrajú štyri zápasy, ich odvety sú na programe 8., resp. 9. marca. Ďalších osem účastníkov vstúpi do osemfinále 22. a 23. februára, ich odvety sa hrajú 15. a 16. marca. Finále prestížnej súťaže sa uskutoční na londýnskom Wembley v sobotu 28. mája.

      žreb osemfinále LM 2010/2011:
      AS Rím - Šachtar Doneck
      AC Miláno - Tottenham Hotspur
      FC Valencia - Schalke 04 Gelsenkirchen
      Inter Miláno - Bayern Mníchov
      Olympique Lyon - Real Madrid
      Arsenal Londýn - FC Barcelona
      Olympique Marseille - Manchester United
      FC Kodaň - Chelsea Londýn    

      ďalšie termíny:
      štvrťfinále: prvé zápasy 5./6. apríla - odvety 12./13. apríla
      semifinále: prvé zápasy 26./27. apríla - odvety 3./4. mája
      finále: 28. mája v Londýne

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies