Inter Miláno v čínskych rukách

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 15:25 • 2 min
Inter Miláno v čínskych rukách

NAN-ŤING - Čínska maloobchodná sieť Suning nadobudla väčšinový podiel v talianskom futbalovom klube Inter Miláno.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámil generálny riaditeľ Čang Ťin-tung v sídle spoločnosti Nan-ťingu za prítomnosti bývalého kapitána tímu Javiera Zanettiho. Suning doteraz vlastnil klub najvyššej čínskej súťaže Ťuang-su a od novej akvizície si sľubuje užšie prepojenie s talianskou futbalovou školou.

 

Svojho podielu v klube sa pravdepodobne vzdal Internazionale Holding na čele s bývalým prezidentom organizácie Massimom Morattim, ktorý sa úplne stiahol zo San Sira. Prezidentskú pozíciu si udržal Indonézan Erick Thohir ako zástupca teraz už jediného menšinového majiteľa International Sports Capital.


"Holdingová skupina Suning bude pokračovať v podpore globálnej obchodnej stratégie Ericka Thohira a jeho manažérskeho tímu. Všetkým nám ide o to, aby sme z Interu Miláno spravili silnejšiu značku schopnú konkurencie na ihrisku aj mimo neho. Chceme sa k tomu dopracovať investíciami a prienikom na vzdialené trhy, najmä v Číne a celkovo v Ázii," uviedol klub v tlačovej správe.


Podľa čínskych zdrojov Suning kúpil 70-percentný podiel vo štvrtom tíme uplynulej sezóny Serie A. Čínsky kapitál sa zaujíma aj o konkurenčný AC Miláno.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies