Inter Bratislava z jasným cieľom postúpiť do druhej celoslovenskej súťaže

NETKY.SK • 4 August 2016, 13:18 • 2 min
Inter Bratislava z jasným cieľom postúpiť do druhej celoslovenskej súťaže

BRATISLAVA - Futbalový Inter Bratislava si aj pred novou sezónou dal jasný cieľ postúpiť do druhej celoslovenskej súťaže. Tradičný klub v uplynulom ročníku obsadil v III. bratislavskej lige druhé miesto za Svätym Jurom a počas prestávky výrazne obmenil káder v snahe preniknúť v hierarchii súťaží o stupienok vyššie.

slovakia

left justify in out

"Náš dlhodobý cieľ je posúvať Inter stále smerom hore. V minulej sezóne sa nám nepodarilo naplniť postupový cieľ, ale naše ambície nebudeme meniť," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii prezident klubu a predseda predstavenstva Interu Jozef Barmoš."Pred novým ročníkom prišlo k veľkej obmene kádra, tréner si sám vybral nových hráčov a je pevne verím, že mal šťastnú ruku."​

 

Kouč Richard Slezák privítal v mužstve až štrnásť novicov, medzi nimi aj mládežníckeho reprezentanta Tomáša Šalatu z AS Trenčín. Naopak, z predchádzajúceho kádra odišlo až šestnásť futbalistov. "Nebolo ľahké od začiatku prípravy tvoriť prakticky nové mužstvo, ale tím sa postupne vykryštalizoval," povedal tréner Slezák. "Vieme, že budeme pod enormným tlakom, aby sme posunuli Inter na pozície, ktoré mu patria. Je to šport a nič nemôžeme naplánovať, ale s výzvou sa chceme popasovať."

 

Inter dlhodobo trápia problémy s tréningovými plochami, preto aj s finančnou podporou SFZ a investičného programu UEFA HatTrick odštartoval výstavbu tréningového centra v Stupave s umelým i prírodným trávnikom. "Prípravu sme začali vo Wolfstahli a je trochu na zaplakanie, aby klub ako Inter musel hľadať vhodné podmienky v Rakúsku," glosoval súčasný nevyhovujúci stav kouč Slezák.

 

Ikonou kabíny bratislavského Interu je 42-ročný obranca Roman Kratochvíl. Bývalý slovenský reprezentant má pred novou sezónou jasno: "Konečne by sme chceli postúpiť vyššie. Máme na to káder a som presvedčený, že je to všetko v našich rukách. Ak na ihrisku predvedieme, čo je v nás, tak určite máme na to, aby sme svoj cieľ splnili. V tíme je možno menej skúsených hráčov ako v minulej sezóne, ale prišli mladí a nevidím v tom nejaký problém."

 

Domáce súťažné zápasy budú žlto-čierni hrávať naďalej na ihrisku na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove. V sezóne počíta Inter s minimálnym rozpočtom 260.000 eur pre všetky družstvá.

 

Klub so slávnou históriou odštartoval ročník hladkým triumfom 4:0 v prvom kole Slovenského pohára na ihrisku NMŠK 1922 Bratislava, keď sa hetrikom prezentoval Patrik Fedor. V nedeľu sa Inter v 1. kole tretej ligy predstaví na pôde MŠK Kráľová pri Senci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies