Inter Bratislava chce postúpiť do II. ligy, tím posilnil Peter Majerník

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 12:47 • 2 min
Inter Bratislava chce postúpiť do II. ligy, tím posilnil Peter Majerník

BRATISLAVA - S ambíciou postúpiť do druhej najvyššej slovenskej súťaže vstúpia cez víkend do novej sezóny futbalisti FK Inter Bratislava. Klub so slávnou históriou po turbulenciách v roku 2009 zostal na futbalovej mape a v súčasnosti kladie dôraz na najmä na kvalitnú prácu s mládežou.

slovakia

left justify in out

Po nevydarenej uplynulej sezóne túži treťoligový A-tím Interu bojovať v tomto ročníku o najvyššie priečky v skupine Bratislava. "Našim cieľom je postup a preto chceme vstúpiť úspešne už do jesennej časti súťaže. Príprava bola veľmi krátka, výsledky v nej neboli pre nás dobré, ale naše ambície zostávajú nezmenené," deklaroval šéf klubu a tréner v jednej osobe Jozef Barmoš pred nedeľňajšou súťažnou ouvertúrou na ihrisku Lozorna.
     

Lídrom na ihrisku bude tradične skúsený 41-ročný Roman Kratochvíl. Niekdajší slovenský reprezentant sa v jednom tíme stretne aj so synom Patrikom. Ten sa v pozícii talentovaného brankára presunul do A-tímu z dorastu. "Musíme čo najskôr zabudnúť na neúspešnú minulú sezónu. Chcel by som v drese Interu ešte zažiť jeden postup do vyššej súťaže, bolo by to pekné vyvrcholenie mojej kariéry," povedal kapitán a ikona mužstva R. Kratochvíl.
     

Inter vystužil káder aj o ďalšieho skúseného hráča. Po siedmich rokoch sa do žlto-čierneho dresu vracia Peter Majerník, ešte na jar hráč fortunaligového DAC Dunajská Streda. V Interi už 36-ročný zadák pôsobil v rokoch 2006 až 2008, obliekal aj dresy ŠKP Devín, Púchova, Ružomberku, Myjavy, či rumunského FC Brašov. Spolu s R. Kratochvílom bude Majerník ťahúňom kabíny, v ktorej sú inak všetko hráči narodení v roku 1990 a mladší.
     

Novým generálnym manažérom Interu sa stal Anton Greguš, ktorý v tejto funkcii vystriedal Jozefa Šajánka. Ten sa presunul na pozíciu športového riaditeľa, kde bude úzko spolupracovať so šéftrénerom mládeže Ivanom Konfráterom. Pre Inter je práca s talentovanými hráčmi avizovanou prioritou, v súčasnosti má v dvanástich mládežníckych tímoch približne 300 chlapcov. Ročný rozpočet klubu je na úrovni do 240.000 eur. "Je vykrytý a dôležité je, že nie sme nikomu nič dlžní," zdôraznil generálny manažér Greguš.
     

Domáce zápasy bude Inter hrať rovnako ako v minulej sezóne na ihrisku na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove. Prvý duel na svojom trávniku v novom ročníku III. ligy odohrá 9. augusta proti ďalšiemu z ašpirantov na postup Rohožníku. Novinkou je, že v týždni absolvujú muži tréningové jednotky aj v rakúskej obci Wolfstahl. Klub totiž hľadal alternatívu za ihrisko Štartu, ktoré by malo čoskoro padnúť za obeť developerským aktivitám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona