Inter angažoval bývalého spoluhráča LeBrona Jamesa

NETKY.SK • 17 August 2013, 17:53 • 2 min
Inter angažoval bývalého spoluhráča LeBrona Jamesa

BRATISLAVA - Čech Starosta je novou posilou Interu Incheba Bratislava

slovakia

left justify in out

Novou posilou basketbalového družstva Inter Incheba Bratislava je český pivot Ondřej Starosta. Tridsaťštyriročný rodák z Prahy prichádza do tímu slovenského majstra po sezóne v španielskom druholigovom tíme Planasa Navarra. V ročníku 2012/2013 ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča LEB Gold, čo je druhá najvyššia španielska súťaž.

Odchovanec Slavie Praha hral v minulosti už aj za juniorku Realu Madrid, nasledovali hráčske zastávky v belgickom Pepinsteri, vo francúzskych kluboch LeMans, Saint Quentin Saos, Espé Châlons-en-Champagne a Strasbourg. V roku 2006 podpísal tzv. negarantovaný kontrakt s tímom NBA Cleveland Cavaliers, kde bol spoluhráčom LeBrona Jamesa. Z kádra vypadol ešte pred začiatkom ročníka 2006/2007, vo fáze, keď sa súpisky všetkých tímov musia stenčiť na 15 hráčov. Krátko na to sa Starosta vrátil na Pyrenejský polostrov a o dva roky pomohol Zaragoze k prvenstvu v LEB Gold (znamenajúcemu postup do špičkovej ACB ligy). Od roku 2009 pôsobil v Lleide, Melille, Ourense a naposledy v Navarre. Česko reprezentoval na európskom šampionáte v roku 2007. 

"Hľadali sme hráča na pozíciu centra, ktorý sa skutočne bude pohybovať na tejto pozícii, čiže ľudovo povedané klasickú päťku. Naskytla sa možnosť spolupracovať s Ondřejom Starostom, ktorý by mal do tímu priniesť nielen potrebnú kvalitu a centimetre, ale aj množstvo skúseností zo svojej bohatej kariéry," uviedol na webe Interu generálny manažér klubu Michal Ondruš. 

Informácie zverejnil web BK Inter Incheba Bratislava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies