Intel zvažuje možný predaj bezpečnostnej divízie Intel Security

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 12:20 • 2 min
Intel zvažuje možný predaj bezpečnostnej divízie Intel Security

LONDÝN - Výrobca mikroprocesorov Intel, ktorý zápasí s dôsledkami poklesu predaja počítačov, preveruje budúcnosť divízie zameranej na kybernetickú bezpečnosť. Ako informoval denník Financial Times s odvolaním sa na nemenované zdroje, jednou z možností je predaj divízie. Intel Security vznikol prevzatím spoločnosti McAfee za 7,7 miliardy USD (6,96 miliardy eur) v roku 2010, no meno McAfee v súčasnosti majú už len niektoré produkty. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Intel pociťuje dôsledky poklesu trhu počítačov, ktorý je rok čo rok zhruba o 10 %. Procesory pre osobné počítače tvoria približne polovicu tržieb Intelu, ktorý sa chce v budúcnosti zamerať na procesory pre výpočtové strediská. Okrem iného ohlásil zrušenie 12.000 pracovných miest.

 

Podnikanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti vzhľadom na rastúce riziká útokov priťahuje stále viac peňazí. Renomovaným tvorcom antivírusového softvéru, napríklad Symantec, tak pribúdajú stále noví konkurenti, ako FireEye či Palo Alto Networks. Tento sektor odhalili už aj finanční investori. Spoločnosť Bain Capital len pred dvomi týždňami so ziskom predala Symantecu vlani kúpenú firmu Blue Coat za 4,65 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies